دسته بندی نشده

فرش کلاسیک چیست؟ | با انواع فرش کلاسیک آشنا شوید

فرش کلاسیک چیست

واژه‌ی کلاسیک به‌طورکلی نشان‌دهنده‌ی قدیمی و اصیل‌بودن است و می‌توان آن را به‌نوعی در مقابل واژه‌ی مدرن قرار داد. به‌عنوان مثال زمانی که از هنر کلاسیک سخن می‌گوییم، بیشتر منظورمان هنرهای مربوط به دوره‌ی رنسانس و پیش از آن و به‌ویژه زمانی‌ست که هنوز آثار هنری فرم و محتوای مدرن یا به‌عبارتی امروزی به‌خود نگرفته بودند. واژه‌ی کلاسیک درمورد فرش هم کاربرد داشته و در این‌جا هم کارکرد مشابهی دارد؛ واژه‌ای که اگر قصد خرید فرش، چه ماشینی و چه دستبافت، را داشته باشید، احتمالاً با آن مواجه شده‌اید. در این راستا در این نوشتار به پرسش فرش کلاسیک چیست می‌پردازیم و انواع فرش کلاسیک اصیل ایرانی را به شما عزیزان معرفی کنیم.

منظور از فرش کلاسیک چیست؟

صفت کلاسیک بیشتر زمانی در مورد فرش به‌کارگرفته شد که فرش‌های ماشینی با طرح‌هایی کاملاً متفاوت با نقوش قدیمی و سنتیِ فرش‌های ایرانی به بازار عرضه شدند. تولید و عرضه‌کنندگان فرش برای معرفی فرش‌هایی که دارای نقوش قدیمی و اصیل ایرانی هستند از عبارت «فرش کلاسیک» استفاده می‌کنند و درمقابل برای معرفی فرش‌هایی که فاقد عناصر نقوش فرش‌های اصیل هستند، عبارت «فرش مدرن» را به‌کار می‌برند.

فرش‌های مدرن هر یک زیبایی‌ها و مزیت‌های خود را دارند و این که کدام‌یک انتخاب بهتری‌ست به عوامل مختلفی همچون سلیقه‌ی شما، دکوراسیون فضای مورد نظرتان یا بودجه‌ای که قصد دارید به خرید فرش اختصاص دهید بستگی دارد.

با توجه به آن‌چه تا این‌جا گفتیم می‌توانیم نتیجه بگیریم که هنگامی که از صفت کلاسیک در مورد یک فرش استفاده می‌کنیم منظورمان کلاسیک‌بودن طرح‌ونقش آن فرش است. فرش‌های دستباف در اکثر قریب‌به‌اتفاق موارد کلاسیک هستند و کمتر پیش می‌آید که فرشی دستبافت با طرحی به‌غیر از نقوش سنتی و اصیل ایرانی بافته شود. این در‌حالی‌ست که فرش‌های ماشینی ممکن است طرح‌هایی مدرن داشته باشند و چه بسا به‌علت مدرن‌بودن مورد استقبال بیشتر کاربران قرار گیرند.


بهترین الیاف فرش ماشینی فرش خشتی چیست؟فرش شاه‌عباسی
بیشتر بدانید…

انواع طرح فرش کلاسیک

بیشتر ما این نوع فرش‌ها را با نقوشی شامل یک دایره‌ی مرکزی و چهار شکل مثلت‌مانند در چهارگوشه‌ی فرش که اصطلاحاً آن را «لچک‌ترنج» می‌نامند می‌شناسیم. درواقع هم ترنج، یعنی همان نقش بزرگ مرکز فرش، و لچک، یعنی مثلث‌های چهارگوشه‌های فرش، عناصر اساسی در بسیاری از نقوش کلاسیک فرش‌های سنتی هستند. اما این تنها یک فرم کلی برای نقوش سنتی است و فرش‌های ایرانی دارای جزئیات بسیاری هستند که باعث می‌شوند بتوانیم آن‌ها را به دسته‌های مختلفی تقسیم کنیم.

فرش کلاسیک یعنی فرشی که شامل نقوش اصیل قالی‌های ایرانی‌ست معمولاً از نظر طرح در یکی از دسته‌های زیر جای می‌گیرد:

1- طرح‌های شاه‌عباسی

فرش شاه عباسی

گل‌های شاه‌عباسی شهرت بسیاری بین ایرانیان دارند و نه‌تنها در طراحی نقوش فرش که در طراحی بسیاری از اشیاء دیگر به‌کار گرفته می‌شوند.

2- طرح‌های بناهای قدیمی

بعضی از نقوش در انواع فرش برگرفته از آثار باستانی و بناهای قدیمی به‌ویژه بناهای مذهبی و مساجد هستند. این طرح‌ها امروزه بیشتر در اماکن خاص مذهبی استفاده می‌شوند.

3- طرح‌های افشان

طرح‌های افشان از پرطرف‌دارترین طرح‌های فرش کلاسیک درحال‌حاضر هستند. این طرح‌ها به‌علت تفاوت بارز در لچک‌ترنج با سایر نقوش، عدم رعایت تقارن و فاصله‌گرفتن از طرح‌های پیوسته‌ی دیگر، مدرن‌تر هستند و با دکوراسیون حال‌حاضر منازل هم‌خوانی بیشتری دارند.

4- طرح‌های اسلیمی

انواع فرش کلاسیک

طرح‌های اسلیمی از زیباترین طرح‌هایی هستند که در فرش‌های کلاسیک به‌کار می‌روند. نقوش اسلیمی عناصر موجود در طبیعت مثل گل‌ها و درختان را با زیبایی‌ای بی‌پایان و پرپیچ‌وخم به منازل ایرانیان می‌روند.

5- طرح‌های بته‌جقه

انواع فرش کلاسیک

طرح‌های بته‌جقه هم برای بسیاری از ایرانیان شناخته شده‌اند، به‌ویژه که گذشته از نقوش قالی، در طراحی ترمه و حتی ظروف هم استفاده می‌شوند. بته‌جقه در فرش کلاسیک گاه با اندازه‌ای بزرگ در مرکز فرش و گاه به‌صورت تکرارشونده در سرتاسر حاشیه‌ی آن قرار می‌گیرد و درهرصورت زیبایی اصیل و چشم‌نوازی به آن می‌بخشد.

6- طرح‌های ماهی درهم

طرح ماهی درهم هم از طرح‌های نسبتاً پرطرف‌دار است. این طرح بیشتر در فرش‌های بافته‌شده در شرق کشور مورد استفاده قرار می‌گرفته، اما زیبایی و سادگی آن باعث شدند اقسام مختلف آن در بافت فرش‌های ماشینی هم رواج پیدا کنند.

7- طرح خشتی

فرش خشتی

طرح خشتی هم از آن دسته طرح‌های سنتی‌ای‌ست که ظاهری نسبتاً مدرن‌تر دارند – تا جایی که گاه حتی فرش‌هایی با طرح خشتی با فرش‌های مدرن اشتباه گرفته می‌شوند. فرش‌های طرح خشتی یا قابی لچک‌ترنج، به‌سبک فرش‌های سنتی‌تر، ندارند و در آن‌ها بیشتر از اشکال هندسی استفاده شده تا خطوط منحنی. نقوش فرش‌های کلاسیک تنوع بسیار بیشتری از آن‌چه به آن‌ها اشاره کردیم دارند. موارد فوق تنها بیشتر از سایر طرح‌های سنتی در حال‌حاضر کاربرد و طرف‌دار دارند. طرح‌های محرابی، درختی، واگیره‌ای، اقتباسی و طرح‌های تلفیقی از جمله دیگر نقوش پرکاربرد در فرش کلاسیک هستند.

قیمت فرش کلاسیک

قیمت این فرش بیش از هر چیز به تراکم فرش، تعداد شانه‌های آن و نوع نخ به‌کارگرفته‌شده در بافت فرش بستگی دارد. هرچه تراکم بیشتر باشد فرش استحکام بیشتری خواهد داشت و با افزایش شانه‌ها فرش ظریف‌تر و شبیه‌تر به فرش دستبافت می‌شود. بااین‌حال در هر دو حالت نخ بیشتری برای بافت فرش استفاده می‌شود و درنتیجه بهای‌تمام‌شده‌ی فرش و قیمت آن برای خریدار افزایش پیدا می‌کند. از سویی بعضی از انواع نخ مانند اکریلیک، به‌ویژه اکریلیک هیت‌ست‌شده، و پلی‌استر کیفیت و قیمت بیشتری نسبت به سایر انواع نخ‌هایی دارند که در بافت فرش کلاسیک استفاده می‌شوند.


قیمت فرش ماشینیانواع فرش ماشینیپر فروش ترین فرش ماشینی

راهنمای خرید فرشِ کلاسیک مناسب برای دکوراسیون‌های مختلف

همان‌طور که دیدیم فرش‌های کلاسیک تنوع بسیاری دارند و درنتیجه می‌توان آن‌ها را تقریباً با هر دکوراسیونی هماهنگ کرد. ممکن است وسایل منزل‌تان کاملاً مدرن باشند، اما این به این معنی نیست که شما مجبور هستید از یک فرش مدرن به‌عنوان کف‌پوش استفاده کنید. همان‌گونه که اشاره کردیم بعضی از انواع فرش کلاسیک مانند فرش اسلیمی، خشتی و افشان ظاهری نسبتاً مدرن دارند و می‌توانند برای فضاهای مدرن مناسب باشند. البته همان‌طور که گفتیم فرش‌های مدرن هم زیبایی خود را دارند و شاید بد نباشد درصورت مدرن‌بودن وسایل منزل‌تان این فرش‌ها را در هم بین گزینه‌های انتخابی‌ خود جای دهید. چنان‌چه دکوراسیون منزل‌تان حال‌وهوایی سنتی دارد، می‌توانید با انتخاب یک فرش شاه‌عباسی، اسلیمی یا بته‌جقه جلوه‌ای دوست‌داشتی، اصیل و باشکوه به آن ببخشید.

خرید اینترنتی فرش کلاسیک

شما عزیزان می‌توانید انواع فرشِ کلاسیک را با بهترین قیمت، تضمین اصالت محصول و امکان پرداخت وجه کالا هنگام دریافت آن درب منزل از فروشگاه فرش افرند سفارش دهید. فروشگاه فرش افرند با مجموعه‌ای گسترده از انواع فرشِ کلاسیک و البته فرش‌های مدرن با تراکم‌، شانه‌، کیفیت و قیمت‌های متنوع می‌تواند نیاز تمامی مشتریان محترم خود را برآورده سازد.

جدیدترین فرش کلاسیک فروشگاه فرش افرند

 

اگه از مطلب خوشتون اومد. خوشحال میشیم امتیاز بدید.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۵ رای

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *