در مقالات قبل به بیان راهکارهای مراقبت از فرش ماشینی پرداختیم که باعث افزایش طول عمر فرش میشود. قصد داریم در ادامهی موضوعات قبل راههای مراقبتی دیگر را تحت عنوان مقالهی مراقبت از فرش ماشینی ۳ برای شما مطرح کنیم. قبل از خواندن این مطلب به فهرست مطالب آن نگاهی بیاندازید در صورتی که پاسخ شما در این مطلب نبود توسط دو لینک زیر به مقالات مراقبت از فرش ماشینی ۱ و ۲ مراجعه کرده و پاسخ سوال خود را پیدا کنید. تا پایان این مقاله همراه ما باشید.
آنچه در این مقاله میخوانیم:
- راهکارهای مراقبت از فرش ماشینی ۳
- افزایش مقاومت حاشیهی فرش
- طریقهی قرار گرفتن شیرازه در حاشیهی فرش
- مزیت استفاده از شیرازه در حاشیهی فرش
- درست جارو کردن فرش ماشینی
راهکارهای مراقبت از فرش ماشینی ۳
افزایش مقاومت حاشیهی فرش
همانطور که میدانید حفظ و نگهداری از حاشیهی فرش امری بسیار مهم است. حاشیهی فرش دو نوع طولی و عرضی دارد. به حاشیهی طولی فرش شیرازه و به حاشیهی عرضی آن ریشه گفته میشود. در مقالهی مراقبت از فرش ماشینی ۲ راجع به ریشهی فرش و مراقبت از آن توضیح دادیم. حال به افزایش مقاومت فرش از طریق نگهداری و مراقبت از شیرازه میپردازیم. شیرازه نواری است که در دو طرف حاشیهی فرش از ابتدا تا انتها به صورت دایرهای و مدور دوخته میشود.
طریقهی قرار گرفتن شیرازه در حاشیهی فرش
شیرازه در حاشیهی فرش به درصورت قرار میگیرد:
۱.به صورت دستی
۲.به صورت ماشینی
در روش دستی به وسیلهی سوزن و نخ مخصوص در حاشیهی فرش دوخته میشود. در روش ماشینی به وسیلهی دستگاه مخصوص شیرازه زده شده که به آن زیگزال میگویند. شیرازه در همهی فرشهای دستبافت و ماشینی وجود دارد. شیرازه بر اثر عواملی ممکن است دچار پوسیدگی و یا پارگی شود که برای ترمیم آن باید به سراغ رفوگر رفت. رفوگر بر اساس مشکلی که برای شیرازهی فرش شما پیش آمده مجبور است قسمتی از آن یا همهی آن را تعویض و یا تعمیر کند.
مزیت استفاده از شیرازه در حاشیهی فرش
- استقامت در حاشیهی فرش ایجاد میکند.
- مقاومت حاشیهی فرش را در برابر ساییدگی بالا میبرد
- از ورود آب به داخل فرش محافظت میکند.
- تنوع رنگی شیرازه زیاد است و طبق سلیقهی مشتری انتخاب میشود. پیشنهاد ما به آنها انتخاب رنگ شیرازه فرش متناسب با پسزمینه است.
- در صورتی که فرش شیرازه نداشته باشد، بافت کنار برش یا چلهی حاشیه از هم میپاشد.که این خود بینظمی بافت اطراف فرش را به دنبال دارد.
درست جارو کردن فرش ماشینی
انجام جارو کردن درست فرش نیاز به رعایت اصول، دقت و حوصله دارد. آموزش جارو کردن فرش به وسیلهی جاروبرقی خود یک راه اساسی برای افزایش عمر فرش است.
- برای تمیز کردن الیاف فرش و از بین بردن گرد و غبار موجود در فرش دستهی جاروبرقی را یکبار به صورت جلو و عقب و یکبار هم به صورت راست و چپ بکشید.
- برای تمیزی دقیق فرش قبل از جاروکشی کیسهی آن را به صورت کامل خالی کنید. این کار تا ۵۰ درصد مکش جاروبرقی را قویتر میکند.
- در هنگام جاروکشیدن حتما به لبه و حاشیهی فرش(شیرازهی فرش) توجه کنید و آن را به وسیلهی جاروبرقی تمیز کنید.
- در خانوادههای پر جمعیت و پر رفت و آمد فرش را به صورت یک یا دو روز در میان جارو کنید. و در خانوادههای کم جمعیت این کار را یک یا دو روز در هفته انجام دهید.
رفتن به صفحهی اصلی فروشگاه افرند
1 دیدگاه در “مراقبت از فرش ماشینی( قسمت سوم)”