نکات نگهداری فرش ماشینی که شاید کمتر به گوش شما خورده باشد
فرش ماشینی هم مانند هر وسیله دیگری نیاز به مراقبت و نگهداری دارد. نگهداری اصولی از هر وسیله ای عمر مفید آن را افزایش می دهد، در مورد فرش هم به همین صورت است. اگر شما اصول نگهداری فرش ماشینی را بدانید می توانید سال های بیشتری از زیبایی و طراوت یک فرش لذت ببرید. فرشها یکی از وسایل گران قیمت هر خانه ای هستند پس دانستن این اصول برای هر کسی لازم است.
اصول نگهداری فرش ماشینی بسیار ساده است اما در مقابل ممکن است با کوچکترین اشتباهی ضربه بزرگی به فرش خود وارد کنید. توجه کنید همین نکات کوچک اهمیت بالایی دارند. پس در ادامه با ما همراه باشید.
نکات نگهداری فرش ماشینی
نگهداری فرش ماشینی از لحظه خروج فرش از فروشگاه شروع می شود و تا پایان عمر فرش ادامه پیدا می کند. در هر لحظه نکات مهم و ساده ای وجود دارند که با رعایت هر نکته می توان چندین سال به عمر مفید فرش افزود.
نکات شرایط سطح پهن کردن فرش
سطحی که فرش روی آن قرار می گیرد در عمر و ماندگاری فرش بسیار تأثیر گذار است. سطحی که ویژگی های زیر را باید داشته باشد، میتواند روی نگهداری فرش ماشینی اثر بگذارد:
- سطح باید صاف، خشک و عاری از گرد و خاک باشد.
- سطح زیر فرش گچی، خاکی يا آهکی نباشد؛ زیرا تأثیر نامطلوبی روی رنگ آن دارد.
- زیر فرش موکت و يا فرش ديگری پهن نشود.
- وسایل سنگین و نوک تیز مانند پایه مبل و صندلی را مستقیم روی فرش قرار ندهید.
- نور خورشید مستقیم روی فرش نتابد، چون به تدریج باعث کم شدن کیفیت رنگ ها و تار و پود فرش میشود.
- در محیط های عاری از رطوبت نگهداری شود.
- فرش ماشینی را پس از مدتی استفاده سرو ته کنید تا از همهٔ قسمتهای آن یکنواخت استفاده شود.
- طول و عرض فرش ماشینی باید به اندازه یا کمتر از ابعاد محل استقرار آن باشد.
- فرش های ماشینی بر روی کف های سرامیک حرکت می کنند پس از ترمز فرش استفاده کنید.
- هر چند وقت یکبار جای فرش قسمت نشیمن را با فرش مهمان خانه عوض کنید.
- اگر فرش در محیط پر رفت و آمد پهن شده است، سالی یکبار فرش را 180 درجه بچرخانید. در نتیجه کل فرش به مرور زمان به طور یکسان ساییده می شود و ظاهر زیبای فرش حفظ می شود.
مراقبت از فرش ماشینی( قسمت اول) | مراقبت از فرش ماشینی( قسمت دوم) | مراقبت از فرش ماشینی( قسمت سوم) |
نحوه جارو کردن فرش ماشینی
جارو کردن فرش ماشینی یک کار رایج در نگهداری فرش ماشینی است؛ اما با رعایت اصول می توانید میزان سایش فرش را کم کنید. بهترین وسیله برای تمیز کردن گرد و غبار در فرش ماشینی استفاده از جارو برقی است. نکاتی که هنگام استفاده از جارو برقی باید به یاد داشته باشید:
- با توجه به میزان رفت و آمد حداقل هر دو هفته یکبار فرش را جارو برقی بکشید
- جارو برقی را در جهت خاب فرش بکشید.
- استفاده از جارو برقی های با برس ضربه زننده برای جذب گرد و خاک بسیار مؤثر است.
- استفاده از جاروی برقی در جهتهای مختلف روی فرش سبب میشود جهت نخ خاب فرش به صورت نامنظم درآید و فرش ظاهری نامرتب پیدا کند.
- استفاده از جاروی دستی برای جارو کردن فرش ماشینی به مرور زمان باعث ساییدگی سطح فرش می شود. حتی مقداری از گرد و خاک را به داخل فرش و بین پرزهای آن منتقل می کند.
نحوه گردگیری انواع فرش ماشینی
یکی از راه های نگهداری فرش گردگیری آن است. این مرحله میتواند به عنوان یک مرحله قبل از شستشو هم اضافه شود. با گردگیری گرد و خاک فرش جمع می شود اما همین مرحله به نظر آسان نکات مهم را دارد که در صورت رعایت نکردن به مرور زمان باعث فرسودگی فرش می شود.
- گردگیری فرشهای ماشینی را در هوای آزاد، روی یک طناب ضخیم و محکم انجام دهید
- هرگز از عصا یا چوب برای ضربه زدن به فرش ماشینی استفاده نکنید.
- با ضرباتی به عمق پرز یا بافت می توان گرد و خاک را برطرف کرد.
۷ راه برای از بین بردن لکه چای از روی فرش | از بین بردن لکه های زرد فرش | مراقبت از ریشه فرش |
شستشوی فرش ماشینی
قبل از شستشوی فرش آن را با جارو گردگیری کنید. سپس به یکی از روش های زیر شستشوی فرش را با هدف نگهداری فرش ماشینی عملی کنید.
- روش 1: برای شستشوی فرش از شامپو فرش استفاده کنید و نیم ساعت محلول شامپو فرش را با اسفنج روی فرش بکشید و سپس با یک دستمال مرطوب آن را تمیز کنید.
- روش 2: برای شستشوی فرش از شرکتهای معتبر کمک بگیرید. بهترین وقت برای شستشو اواخر بهار و تابستان است.
- بهترین مواد برای شستشو فرش استفاده از صابون های کم اسید است. مواد پاک کننده با خاصیت اسیدی مانند کلروهيدروسولفيتها به مرور زمان باعث کم دوامی و از بین رفتن تارهای فرش می شوند.
- برای سفید کردن ریشههای فرش هرگز از مواد سفید کننده استفاده نکنید. اینگونه اسیدها باعث پوسیدگی سریع ریشه ها خواهد شد.
برطرف کردن لکه در فرش ماشینی
در صورت ریختن هر مایعی بر روی فرش سریعاً نسبت به تمیز نمودن و رفع لکه از روی فرش اقدام نمایید. این مسئله اهمیت بالایی در نگهداری فرش ماشینی دارد.
- یکی از نکات مهم نگهداری فرش ماشینی، این است که قبل از شستشوی فرش حتماً لکه ها را پاکسازی کنید. لکه هایی مانند لکه ی چای و روغن یا چسبیدن آدامس اگر تمیز نشوند بعد از شستن فرش تثبیت میشوند.
- شما قبل از شستن یا برطرف کردن لکه ها از روی فرش ماشینی باید ثبات رنگها را آزمایش کنید. اگر هیچ رنگی پس نداد باید جاهای آسیب دیده را به یکی از روشهای مخصوص رفع آن لکه تمیز کنید. معمولا شرکتهای قالیشوئی این دقت را در شستن فرشهای ماشینی ندارند.
- در صورت ریختن غذا یا نوشیدنی بر روی فرش، لازم است به سرعت ماده ریخته شده بدون هرگونه مالش از روی فرش جمع کنید. سپس میتوانید محل کثیف شده را با سودا (آب گازدار) شستشو دهید. پس از خشک شدن نسبت به شستشو با لکه بری با توجه به نکات گفته شده اقدام کنید. توجه داشته باشید که هرگز فرش خیس یا نمناک را بر روی زمین پهن نکنید.
تأثیر رطوبت در نگهداری فرش ماشینی
یکی از نکات نگهداری فرش ماشینی برای افزایش عمر مفید فرش ماشینی دوری از رطوبت است. پس نکات مهم زیر را همیشه در خاطرتان داشته باشید:
- وقتی فرش خیس یا مرطوب میشود، باید آن را زود خشک کرد؛ چون رطوبت باعث پوسیدگی فرش میشود. اگر جایی از فرش آب یا شربت ریخته شد، فوراً برای تمیز و خشک کردن آن اقدام کنید.
- فرش را در محیطهای مرطوب قرار ندهید. رطوبت دشمن فرش است. در تار و پود فرش معمولاً پنبه یا جوت به کار میرود که در محیط مرطوب دچار پوسیدگی میشوند.
- گلدان و يا درختچه را روی فرش يا کنار آن قرار ندهید. اغلب پوسيدگی فرش ها ناشی از آبهای اضافی پای گلدان است.
نکات تکمیلی نگهداری فرش ماشینی
* برای جابهجا کردن فرش، مثل وقت اسباب کشی، یا برای گذاشتن در انبار، بهترین روش لوله کردن آن است؛ چون در صورت تا کردن فرش، به تاروپود فرش آسیب زده میشود.
سخن پایانی:
نگهداری از فرش ماشینی مجموعه کارهایی است که از زمان خروج فرش از کارخانه آغاز می شود. این کارها به مرور زمان و با افزایش عمر فرش اهمیت بیشتری هم پیدا می کنند. نگهداری فرش از نحوه پهن کردن و محیطی که فرش پهن می شود تا نکات مهم شستشوی فرش ماشینی و لکه بری در فرش را شامل می شود. با نگاهی به این عناوین می توانید سال ها از لذت داشتن یک فرش بادوام و زیبا بهره مند شوید.
1 دیدگاه در “نکات نگهداری فرش ماشینی که شاید کمتر به گوش شما خورده باشد”