مراقبت از فرش ماشینی( قسمت اول)
در این مطلب به اصول نگهداری و حفظ فرش ماشینی به صورت جزء به جزء پرداختهایم. موارد آسیبزا را بررسی و برای آنها راهحل دادهایم. تمام اصول مراقبت از فرش ماشینی را از صفر تا صد بیان کردیم. با ما تا پایان این مطلب همراه باشید.
در این مطلب میخوانیم:
- نکات نگهداری فرش ماشینی
- جمع کردن اصولی فرش
- پهن کردن فرش در جای مناسب
- فرش را به دور از رطوبت نگهدارید
- درصورت نفوذ آب به فرش چه کنیم؟
- جلوگیری از هوارسانی به فرش
نکات نگهداری فرش ماشینی
مراقبت از فرش ماشینی شامل موارد بسیاری است که در ادامه به آن اشاره میکنیم. این موارد در نگهداری فرش ماشینی به شدت موثر است.
این موارد شامل:
- جارو کردن اصولی فرش
- نحوهی مراقبت از ریشههای فرش
- انبارداری اصولی و جلوگیری از بید فرش
- نکاتی در مورد نحوهی قرارگرفتن فرش
- از بین بردن لکههای فرش
- رعایت اصول حمل و نقل فرش
- از بین بردن شکستگی فرش
جمع کردن اصولی فرش ماشینی
جمع کردن فرش به دو صورت است:
- تا کردن فرش
- لول کردن فرش
از بین این دو بهترین و معتبرترین روش لول کردن فرش است. لول کردن فرش به تاروپود و الیاف فرش آسیب نمیرساند.
نکته:
- در صورتی که برای مدت زمان طولانی از فرش استفاده نمیکنید آن را لول کنید. در فرشهایی که تراکم و شانهی پایینی دارند لول کردن را رعایت کنید. در صورتیکه فرش شانه و تراکم زیادی دارد یا به اصطلاح دستباف گونه است، به هیچ عنوان نباید آن را تا کنید و بهتر است لول شود. فرشهایی با تراکم بالا توپرتر و سنگینتر هستند. تا کردن این نوع از فرشها موجب شکستگی و آسیب جدی به فرش میشود.
- لول کردن فرش را حتما به صورت محکم و سفت انجام دهید.
پهن کردن فرش ماشینی در جای مناسب
تابیدن نور خورشید خواه ناخواه برروی آن شئ اثر مخرب خواهد داشت و فرش هم از این قاعده مستثنی نیست. سعی کنید فرش را به دور از نور خورشید پهن کنید. چون نور خورشید اگر به صورت مداوم به فرش بتابد باعث رنگپریدگی و آسیب به بافت فرش میشود.
فرش را به دور از رطوبت نگه دارید
رطوبت عامل خطرناکی برای پوساندن فرش است. رطوبت یک عامل تدریجی است. برای جلوگیری از رطوبت فرش چند راهکار پیشنهاد میکنیم. از گذاشتن مستقیم گلدان روی فرش بدون زیرگلدانی خودداری کنید. در صورتی که آب روی فرش بریزد بلافاصله آن را جمع و خشک کنید تا آب به عمق آن نفوذ نکند. این باعث بوی نامطبوع آن و به مرور باعث پوسیدگی فرش میشود.
در صورت نفوذ آب به فرش چه کنیم؟
از یک قاشق استفاده کنید و آن را در جهت خاب فرش بکشید و آب آن را جمع کنید. این کار را تا جایی ادامه دهید که مطمئن شوید دیگر آبی باقی نمانده است. دومین مرحله استفاده از اسفنج یا دستمالی است که خاصیت جذبکنندگی دارد. سطح را به صورت رفت و برگشتی در جهت و خلاف جهت فرش بکشید. در مرحلهی سوم با حرارت ملایم و با فاصله از فرش قسمت مربوطه را خشک کنید.
جلوگیری از پوسیدگی فرش از طریق هوادهی
هوادهی به فرش یکی از عاملهای نگهداری فرش است. در صورتی که فرش در کاور مخصوص قرار داره هر چندوقت یکبار آن را از کاور بیرون بیاورید و فرش را به صورت کامل باز کنید تا دچار پوسیدگی نشود.
در مقالات بعدی به نکات بیشتری برای مراقبت از فرش ماشینی میپردازم. با ما همراه باشید.
مراقبت از فرش ماشینی( قسمت دوم) | مراقبت از فرش ماشینی( قسمت سوم) | افزایش طول عمر فرش |
رفتن به صفحهی اصلی فروشگاه افرند