مراقبت از فرش ماشینی( قسمت دوم)
در مقالهی قبل افرند به تعدادی از راهکارهای مراقبتی از فرش ماشینی پرداختیم. در این مقاله نیز قصد داریم راهکارهای دیگری تحت عنوان مراقبت از فرش ماشینی ۲ را در اختیار شما قرار دهیم. با ما تا پایان این مطلب همراه باشید.
آنچه در این مقاله میخوانیم
- راهکارهای مراقبت از فرش ماشینی
- استفاده از پدهای محافظ فرش
- استفاده از کفپوش مناسب
- جدی گرفتن آسیب به فرش
- اگر فرشمان دچار آسیب شد چه کنیم؟
- جلوگیری از رسیدن حرارت به فرش
- افزایش عمر فرش با تمیزی آن
- سایز فرش انتخابی کمتر از ابعاد محیط باشد
- روشهای نگهداری از ریشهی فرش
راهکارهای مراقبت از فرش ماشینی ۲
استفاده از پدهای محافظ فرش
پدهای محافظ برای پایههای وسایلی است که روی فرش قرار میگیرند مانند مبل، میز نهارخوری، کمد و ... در صورتیکه فرش جسم سنگین با پایههای تیزی را تحمل کند در دراز مدت پوسیده خواهد شد. حالتی گود افتاده پیدا کرده و از شکل معمول خود خارج میشود. شما میتوانید از هر وسیلهای که ضربهگیر پایهها محسوب میشود برای آسیب نرسیدن به فرش استفاده کنید.
استفاده از کفپوش مناسب
در مبحث مراقبت از فرش ماشینی فقط رویهی فرش مهم نیست. پشت فرش نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. استفاده از یک کفپوش مناسب مانند پارکت، سرامیک یا موکت میتواند از پشت فرش ماشینی شما در برابر ناهمواریها محافظت کند.
جدی گرفتن آسیب به فرش ماشینی
آسیب به فرش تحت عنوان پارگی، سوختگی، پوسیدگی و… در هر ابعاد و اندازهای از جمله مواردی هستند که ممکن است فرشتان به آن دچار شود. در صورتیکه فرش شما به هر دلیلی دچار این موارد بشود باید سریعا به رفوگری حرفهای و کاربلد مراجعه کنید تا فرش را ترمیم کند. فرش باید سریعا تعمیر شود به دلیل اینکه در حالت پارگی، سوختگی و پوسیدگی چون الیاف فرش دچار سستی و از هم پاشیدگی میشوند در صورتیکه سریع تعمیر نشوند در اثر پاخوردن این از هم پاشیدگی بیشتر و بیشتر میشود. الیاف قسمت معیوب فرش میریزد و این آسیب دیدگی بیشتر شده و هزینهی روی فرش بالا میرود. زمان تعمیر آن نیز بیشتر خواهد شد.
اگر فرشمان دچار آسیب شد چه کنیم؟
- ابتدا قسمت معیوب فرش را با چسب نواری پهن از روی فرش میچسبانید. در این صورت موجب میشود الیاف فرش از آن چیزی که هست بیشتر نمیپاشد. قسمت معیوب و چسب زده را با یک پارچه میپوشانید تا اعضای خانواده روی آن پا نگذارند.
- هرگز خودسرانه به تعمیر و ترمیم فرشتان نپردازید. به اطلاعات معتبر در اینترنت توجه کنید و با اطلاعات و نکات غلط که منبع درستی ندارد فرش خود را از بین نبرید.
جلوگیری از رسیدن حرارت به فرش
ظروف داغ، لوازم برقی حرارتزا باعث صدمه جدی به فرش میشوند. البته این صدمه به جنس الیاف شما نیز بستگی دارد. از برخورد مستقیم وسایل حرارتی و داغ با فرشتان خودداری کنید.
افزایش عمر فرش ماشینی با تمیزی آن
در صورتیکه فرش را تمیز نگه ندارید کیفیت فرشتان کاهش مییابد. آلودگی فرش و انتقال آن به تار و پود آن در کاهش مقاومت و عمر فرش تاثیرگذار خواهد بود. سالی یکبار فرشتان را به قالیشویی مطمئن بسپارید. هر دو ماه یک بار هم با شامپو فرش آن را تمیز کنید. میتوانید با استفادهی به اندازه از بخارشوی فرشتان را ضدعفونی کنید.
سایز فرش انتخابی کمتر از ابعاد محیط باشد
هنگامی که سایز فرش انتخابی شما کمتر از ابعاد محیط باشد دیگر مجبور به تا کردن قسمت انتهایی فرش نیستید. این خود باعث افزایش عمر فرش میشود.
روشهای مراقبت از ریشهی فرش ماشینی
ریشههای فرش به دلیل رنگ روشن و سفیدی که دارند بیشتر در معرض آلودگی و کثیفی هستند. این کثیفی بیشتر در معرض دید است. همچنین ممکن است ریشههای فرش دچار پوسیدگی شده و مجبور به تعویض آنها باشید. در ادامه چند راهکار مهم برای حفظ طولانی مدت ریشههای فرش ماشینی را به شما پیشنهاد میکنیم:
- در صورت کثیف شدن ریَشههای فرش آن را با شامپو فرش بشویید.
- از دوگره برای زیبایی و استحکام ریشه استفاده کنید.
- برای جلوگیری از کثیفی ریشه و استحکام آن میتوانید از جاجیم استفاده کنید.جاجیم یا جاجِم گونهای زیرانداز دورویه است. دستبافی است از پارچهی کلفت شبیه به پِلاس که از پلاس نازکتر است و آن را از نخهای رنگین و ظریف پشمی یا پنبهای یا آمیزهای از این دو میبافند.
- به هیچ عنوان از چسب برای محافظ ریشهی فرش ماشینی استفاده نکنید. چسبها به مرور زمان کنده شده و ممکن است ریشهها نیز با آن کنده شوند.
- از مواد شوینده مانند وایتکس استفاده نکنید. این مواد باعث پوسیدگی ریشه میشوند.
این مطلب را حتما بخوانید: مراقبت از ریشه فرش، راهکارهایی برای افزایش طول عمر فرش
در مقالات بعدی افرند به نکات تکمیلی مراقبت از فرش ماشینی خواهیم پرداخت. امیدواریم تا این قسمت برای شما مفید و کارآمد بوده باشد.
رفتن به صفحهی اصلی فروشگاه افرند