فرش ماشینی, مقالات افرند

تولید فرش ماشینی

مراحل تولید فرش ماشینی

شاید این سوال برای شما هم پیش آمده باشد که فرش ماشینی چگونه بافته می‌شود؟ در این مقاله افرند قصد دارد مختصری درباره‌ی تولید فرش ماشینی توضیح دهد. پس با ما تا پایان این مطلب همراه باشید.

چگونه یک فرش ماشینی بافته می‌شود؟

فرش ماشینی همانطور که از اسمش پیداست بدون دخالت انسان و توسط دستگاه‌ها بافته می‌شود. همانطور که در مقالات قبلی بررسی کرده‌ایم اجزای تشکیل‌دهنده‌ی کلی فرش ماشینی سه نخ زیر هستند:

  1. نخ خاب
  2. نخ پود
  3. نخ تار

تفاوت فرش ماشینی و دستباف

فرش‌های ماشینی با فرش دستباف تفاوت دارند. تفاوت آن‌ها در این است که فرش‌های ماشینی با ماشین‌های بافت، بافته می‌شوند. قیمت فرش ماشینی نسبت به ملاک‌های مختلفی من جمله نخ آن تعیین می‌شود‌. برای تولید و بافت فرش ماشینی توسط دستگاه‌های صنعتی، ابتدا خامه‌ی موردنیاز لازم است. پس از آن بافتن فرش توسط ماشین و سپس تکمیل بافت و پایان عملیات تولید تمام ماجرای تولید فرش است که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم:

مراحل بافت فرش

بطورکلی تولید فرش ماشینی شامل سه مرحله‌ی اصلی زیر است:

  1. ریسندگی
  2. بافندگی
  3. تکمیل فرش

انواع فرش ماشینیقیمت فرش ماشینیپرفروش ترین فرش ماشینیفرش 12 متری

نحوه‌ی تولید فرش

برای تولید فرش ماشینی، در ابتدا الیاف به کارخانه وارد شده و پس از رنگرزی و با تنوعی از رنگ‌های مختلف تحویل واحد ریسندگی نخ شده و با نمره‌های متفاوت به نخ هیت‌ست شده تبدیل می‌شوند. در ادامه به واحد بافندگی منتقل و فرآیند بافت به وسیله‌ی دستگاه فرش‌بافی انجام می‌شود. سپس آهارزنی، شیرینگ و بسته‌بندی در واحد تکمیل فرش برای فروش به بازارهای مقصد ارسال می‌شود.

مرحله‌ی ریسندگی 

در این مرحله‌ نخ برای بافت فرش تهیه و تولید می‌شود. فرش ماشینی از سه دسته نخ به نام‌های نخ تار از جنس پنبه، پلی‌استرو نخ پود از جنس جوت و نخ خاب یا ریشه که از جنس اکریلیک یا پلی‌پروپیلن یا پلی‌استر و در بعضی موارد ویسکوز بافته می‌شود. در یک فرش ۱۲ متری معمولا حدود ۸۲٪ آن نخ خاب و ۱۲٪ نخ پود و ۶٪ نخ تار می‌باشد.

مرحله‌ی بافندگی 

فرش ماشینی با ماشین‌های مختلفی بافته‌ می‌شود که می‌توان به دستگاه‌های تکسیما، واندویل VTR، ASR،CRX و HCP اشاره کرد. در تولید فرش ماشینی از دهنه کار استفاده شده که به اصطلاح ‘فرش رو و زیر بافت’ گفته می‌شود. دو فرش دارای خاب مشترک توسط تیغه‌ی برش که همراه بافت در حال حرکت است برش داده شده و از هم تفکیک می‌گردد.

مرحله‌ی تکمیل فرش 

پس از بافته‌شدن فرش، آن‌ها را به سالن تکمیل فرش ماشینی منتقل و در آنجا به ترتیب، مراحل زیر را پشت سر می‌گذارند:

  1. تیغه‌کشی
  2. آهترزنی پشت فرش
  3. شیرینگ یا همان پرداخت سطح فرش
  4. برش طولی و عرضی فرش
  5. لبه‌دوزی، زیگزاگ و ریشه‌زنی فرش ماشینی
  6. کنترل کیفیت
  7. رول و بسته‌بندی

رفتن به صفحه‌ی اصلی فروشگاه افرند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *