الیاف پلی پروپیلن (PP) نوعی الیاف مصنوعی هستند که از واحدهای مونومری تکرار شونده بر پایهی پروپیلن میباشد. از این الیاف به دو صورت فیلامنت و یا BCF در تولید فرشهای ماشینی استفاده میشود. در این مطلب به بررسی اجمالی در مورد این الیاف مصنوعی میپردازیم.
ویژگیهای الیاف پلی پروپیلن
مادهی تشکیلدهندهی پلیپروپیلن، مونومر پلی پروپیلن، اتیلن و سایر واحدهای اولفینی است. به شکل BCF یا نخ استیپل عرضه شده و به صورت خودرنگ فروخته میشود. یکی از ویژگیهای الیاف پلی پروپیلن این است که عموما فاقد ثبات در برابر اشعهی ماوراء بنفش بوده و تحتتاثیر نور خورشید قرار گرفته و خراب میشود. جهت تهیهی نخ پروپیلن از مادهی پلیمری پلی پروپیلن استفاده میشود. پلی پروپیلن استحکام بالایی دارد. این الیاف در برابر سایش و لکههای دائمی مقاوم هستند و به راحتی تمیز و شسته میشوند.
رنگرزی الیاف پلی پروپیلن و موارد استفاده
رنگرزی این الیاف با استفاده از رنگدانههای پلیمری در مرحلهی ذوبریسی انجام میشود. در برابر الکتریسیتهی ساکن بدون واکنش است. در سطوح داخلی و خارجی از آن استفاده میشود چرا که در برابر رطوبت و کپک مقاوم است. از الیاف پلی پروپیلن در تولید چمن مصنوعی برای سطوح ورزشی، خانه، تراس و گلخانه نیز استفاده میشود.
کفپوشهای پلی پروپیلن
کفپوشهای پلی پروپیلن بعد از نایلون در رتبهی دوم از لحاظ فشار و حجم فروش قرار میگیرند. این کفپوشها ثبات رنگی زیادی داشته و در مجاورت سفیدکننده و کلر رنگ خود را نمیبازد. در برابر رطوبت کپک مقاوم است. با این وجود، بسته به نوع خاب آن، برگشتپذیری اندکی دارد. چمن مصنوعی با تکنولوژی بافت تافتینگ، یکی از کاربردهای متداول این الیاف است(در تکنولوژی تافتینگ خاب حلقهای است و برش نمیخورد)
مزیتهای الیاف پلیپروپیلن
- تولید خودرنگ
- حجم و پوشش مناسب
- مقاومت در برابر سایش
- مقاوم در برابر لکه
- قابل شستشو با سفیدکننده
- الکتریسیته ساکن اندک
- قیمت مناسب
- مقاوم در برابر رنگپریدگی
- انعطافپذیری کم
- درجه مقاومت در برابر اشتعال معمولاً پایینتر از نایلون است.
رفتن به صفحهی اصلی فروشگاه افرند