فرش پتینه

فرش وینتیج و پتینه – معرفی 40 فرش وینتیج جدید سال

امروزه با پیشرفت تکنولوژی و سبک‌های جدید دکوراسیون داخلی، فرش‌هایی تولید و به بازار عرضه شده‌اند که برگرفته از دو طرح مدرن و سنتی هستند. این فرش‌ها فرش کهنه‌نما (وینتیج) یا فرش پتینه نامیده‌ می‌شوند. فرش وینتیج از زیبایی فوق‌العاده‌ای نسبت به دیگر فرش‌های مدرن و فانتزی برخوردار است. ظاهر آن بسیار گرانبها و به اصطلاح عتیقه نشان می‌دهد.


معنی پتینه و وینتیج

پتینه (Patina) لغتی انگلیسی به معنی لایه‌‌ی رویی سطح خارجی است. در واقع پتینه در انگلیسی سطح فلزی زنگار گرفته است که سبب شده به شکل طبیعی کهنه و تیره به نظر برسد. سال 1920 میلادی پتینه به شکل یک رشته‌ی حرفه‌ای معرفی شد. با تحول گسترده‌ای که در سال 1980 به وجود آمد، این هنر به محبوبیت بی‌نظیری دست‌ پیدا کرد. وینتیج یک لغت فرانسوی است که به لوازم عتیقه با عمر بالای 20 سال نسبت داده می‌شود. و استفاده از این کلمه در صنعت فرش به منظور فرش قدیمی همراه با نوستالژی خاص خود است. هنر پتینه‌سازی یعنی ظاهر یک قطعه یا وسیله نو را به نحوی تغییر می‌دهند که کهنه و قیمتی به نظر برسد. پتینه‌سازی را می‌توان حتی روی چوب، فلز، کاغذ، ساختمان، لباس و غیره نیز انجام داد. پتینه هنر استفاده از رنگ‌های تیره‌کننده، روشن‌کننده و پوشاننده است. طرح نقشه‌ی پتینه‌ها اغلب همان طرح قالی‌های سنتی است.

رنگ و نخ استفاده شده در فرش وینتیج

در این فرش‌ها از رنگ‌های تیره و روشن استفاده می‌شود و جنس بافت آن‌ها از نخ پلی‌استر و اکریلیک است. استفاده از نخ پلی‌استر این فرش‌ها را براق و در مقابل آسیب‌دیدگی مقاوم می‌کند. ویژگی نخ پلی‌استر این است که در برابر پارگی مقاومت بالایی داشته و خاصیت ایستایی آن باعث می‌شود که فرش بدون پرزدهی باشد.

تاریخچه‌ی فرش وینتیج و پتینه در جهان

در سال‌های گذشته برای اولین‌بار شرکتی به نام نازمیال، بزرگترین و گران‌ترین فرش وینتیج را تولید کرده و برای فروش آن را عرضه کرد. امروزه فرش وینتیج طرفداران زیادی پیدا کرده و باعث پیشرفت قابل توجهی در صنعت فرش شده است. فرش وینتیج تولید شده توسط سایر کشورها، نظیر ترکیه، ایران و هندوستان طرح و نقش مختص کشور تولید‌کننده را داراست و اصالت خود را نشان می‌دهد. آگاهی از محل ساخت این فرش‌ها به شما کمک می‌کند تا در مورد طراحی و ویژگی‌های فرش اطلاعات بیشتری داشته باشید.

طرح فرش وینتیج

طرح‌های فرش پتینه به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌شوند که عبارتند از:

  1. فرش پتینه‌ی کلاسیک
  2. فرش پتینه‌ی مدرن
  3. فرش پتینه‌ی آنتیک‌کاری
  4. فرش پتینه‌ی پلاستر
  5. فرش پتینه‌ی برجسته

پتینه‌ی کلاسیک و گل برجسته‌ی افرند

فرش‌ پتینه‌ و وینتیج گل برجسته
فرش ماشینی افرند ۷۰۰ شانه گل برجسته کد ۱۰۶۳

خرید فرش ماشینی افرند ۷۰۰ شانه گل برجسته کد ۱۰۶۳

پتینه‌ی مدرن و گل‌برجسته‌ی افرند

فرش پتینه‌ و وینتیج گل برجسته
فرش ماشینی افرند ۵۰۰ شانه گل برجسته کد ۶۶۲۲

خرید فرش ماشینی افرند ۵۰۰ شانه گل برجسته کد ۶۶۲۲

پتینه‌ی پلاستر

فرش ماشینی افرند ۵۰۰ شانه گل برجسته کد ۶۶۰۸

خرید فرش ماشینی افرند ۵۰۰ شانه گل برجسته کد ۶۶۰۸

پتینه‌ی آنتیک‌کاری

فرش ماشینی افرند ۷۰۰ شانه گل برجسته کد ۱۰۲۷

خرید فرش ماشینی افرند ۷۰۰ شانه گل برجسته کد ۱۰۲۷

برای مشاهده‌ی انواع فرش پتینه فروشگاه افرند کلیک کنید

فرش پتینه‌ی 500 شانه با تراکم 1000 یکی از فرش‌های مدرن با کیفیت و بافت بالا محسوب می‌شود. فرش پتینه به دلیل استفاده از الیاف درجه‌یک و ممتاز خود بدون پرز بوده و همچنین ضد حساسیت و آلرژی می‌باشند.‌این فرش‌ها مقاومت بالایی در برابر حرارت غیرمستقیم داشته و طول عمر بالاتری نسبت به دیگر فرش‌های مدرن دارند. فرش پتینه در رنگ‌ها و طرح‌های فانتزی مختلفی تولید‌ می‌شوند که اصالت این نوع از فرش ماشینی را نشان می‌دهد. در تولید این فرش‌ها از تکنیک رنگ و بافت استفاده شده و توسط رنگ‌های مات‌کننده به فرش حالت قدیمی و کهنه داده می‌شود. این نوع از فرش ماشینی ضد لک و چروک است و کثیفی به راحتی از سطح آن پاک می‌شود.

روش‌های وینتیج‌کردن فرش‌ها

یکی از روش‌های دشوار برای کهنه‌نما کردن فرش استفاده از هیپوکلرید کلسیم است.از این ماده برای کهنه‌ به نظر رسیدن فرش و برای فرش‌های صادراتی استفاده می‌شود. پتینه‌سازی از قدیم در ایران رایج بوده است. قالی‌فروشان برای کهنه شدن فرش‌ها آن‌ها را زیر پای عابران کوچه پهن کرده، تا خودروها و پیاده‌ها از روی فرش رد شوند، در این صورت فرش حالت کهنه و غبار گرفته به خود می‌گرفت. معایب این روش یکی زما‌ن‌بر بودن آن و دیگری آسیب به الیاف فرش ایرانی است. همانطور که می‌دانیم فرش دست‌بافت طرفداران وعلاقه‌مندان بسیاری دارد. ثروتمندان و یا خریداران عتیقه در کشورهای دیگر حاضرند هر مبلغی را بابت این فرش‌ها بپردازند. این فکر باعث شد که در طرح های جدید فرش ماشینی به کهنه‌بودن فرش توجه شود تا همه‌ی افراد جامعه در هر قشری بتوانند آن را خریداری کنند. ابتکار کهنه‌نما بودن فرش ماشینی نو، نام پتینه و وینتیج به خود گرفته است. از مشخصه‌های فرش وینتیج پرزهای کوتاه، رنگ‌های مات و آفتاب‌برده است.

ویژگی‌های فرش وینتیج و پتینه

طرح‌های فرش وینتیج

فرش‌های کهنه‌نمای تولید بلژیک، طرح‌های ساده و شکل‌های هندسی داشتند، اما در فرش‌های تولید ایران از طرح‌هایی مانند لچک ، ترنج و افشان استفاده می‌شود.

دوام و اندازه‌ی فرش پتینه

این فرش‌ها در اندازه‌های مختلفی تولید می‌شوند. بنابراین براساس مکان موردنظر می توان اندازه‌ی فرش را مشخص کرد. دوام بالا، سبک بودن و شستشوی راحت از ویژگی‌های این فرش‌هاست.

قیمت فرش وینتیج

قیمت این نوع فرش‌ها براساس ابعاد، تعداد شانه‌ها و نوع الیاف به کار رفته در آن‌ها متفاوت است.

تعداد شانه فرش پتینه

انواع فرش پتینه یا وینتیج با شانه‌های مختلف اعم از : 500 شانه، 700 شانه، 1000 شانه و 1200 شانه هستند که در بین این فرش ها، فرش پتینه‌ی 1200 شانه بسیار ظریف و ریزبافت‌تر است.

فرش وینتیج 420 شانهفرش وینتیج 500 شانهفرش وینتیج 700 شانهفرش وینتیج 1200 شانه
تفاوت فرش پتینه با فرش وینتیج

فرش وینتیج و پتینه بسیار شبیه به هم هستند، اما بین این دو نیز تفاوت وجود دارد. پرز فرش در صورتی که در اثر استفاده‌ی زیاد در فرش‌های دست‌بافت از بین برود و فرش در اثر کارکرد زیاد و به مرور زمان کهنه شود، فرش وینتیج پدید می آید. فرش‌های ماشینی با استفاده از تکنیک بافت و استفاده از رنگ‌های مات و نقشه‌های برگرفته از طرح‌های وینتیج اصلی این فرش‌ها تولید می‌شوند.

خواندن مقالات بیشتر

رفتن به صفحه‌ی اصلی فروشگاه افرند

اگه از مطلب خوشتون اومد. خوشحال میشیم امتیاز بدید.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۷ رای

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *