فرش ماشینی
از زمانی که تولید فرش دستباف که مهد آن ایران زمین است به دلیل زمان بر بودن و هزینه بالای تولید آن جوابگوی رشد روز افزون جمعیت مصرف کننده آن کالای ارزش مند نبود، فرش های تولید ماشین های بافندگی و یا اصطلاحأ فرش های ماشینی متولد شد.
اولین فرشهای ماشینی
فرش های ماشینی اولیه با شانه های ۳۵۰ و بعضأ کمتر تولید شده و حتی در نسل های ابتدایی این فرش ها که عمدتا در شهر کاشان تولید می شد از الیاف طبیعی مانند پشم استفاده می گردید. سپس با توجه به سلیقه مخاطبین طرح ها ظریف تر و رنگ بندی ها متنوع تر گردید که باعث شد فرش های ۴۴۰ شانه و ۵۰۰ شانه تا حدودی جواب گوی نیازهای مشتریان باشد .
فرایند هیت ست
استفاده از نخ های اکرولیک در این گونه از فرش های اولیه باعث پرز دهی و بعضأ ایجاد نارضایتی مصرف کنندگان می شد . با ظهور دستگاههای جدید و پیشرفت تکنولوژی ماشین های نساجی ، نخ ها تحت فرآیند هیت ست قرار گرفتند که این عملیات باعث ایجاد خواص برگشت پذیری و پرز دهی کمتر در فرش شدند .
فرش ماشینی در مسیر تحول
تولید فرشهای ۷۰۰ شانه و ۱۰۰۰ شانه قدم دیگری در جهت تولید فرشهایی هر چه شبیه تر به فرش دستباف بود که میل ذاتی مشتریان و تمایل مصرف کنندگان به بازگشت به سوی اصالت فرش دستباف را نشان می داد .با توجه به قیمت فرش ماشینی و مقایسه آن با نمونه های دستباف ، اقبال عمومی جامعه از لحاظ اقتصادی نیز تمایل بسیاری به این فرش ها داشته و زمینه را جهت تولید محصولات با کیفیت تر فراهم آورد .در سالهای اخیر تولید فرش های ۱۲۰۰ شانه و ۱۵۰۰ شانه با تراکم های بسیار بالا و بافت های خیلی ظریف، نزدیک به فرش های ریز بافت دستی ، باعث ایجاد تحولی عظیم در این صنعت رو به رشد گردیده است .
فرشهای ۵۰۰ شانه | فرشهای ۱۲۰۰ شانه | فرشهای ۱۵۰۰ شانه |
تنوع فرش ماشینی
امروزه تنوع فرشهای ماشینی در نوع مواد مصرفی ، شیوه بافت ، تراکم های مختلف و هم چنین نقوش سنتی و مدرن به گونه ای است که با اکثر سلایق جامعه سازگار و جواب گوی نیاز های اقشار مختلف جامعه می باشد.
شما میتوانید تنوع فرشها را در فروشگاه اینترنتی فرش افرند مشاهده نمایید.